50 jaar lokale publieke omroep

Vier je 50 jaar lokale publieke omroep met ons?

In 2024 bestaat de lokale publieke omroep 50 jaar. Hét moment om de sector extra onder de aandacht te brengen met een aantal festiviteiten. Het is een jubileum voor de hele sector, dus met alle lokale publieke omroepen. Samen staan we stil bij de geschiedenis van de lokale omroep, maar blikken we ook vooruit op de toekomst van de lokale omroep. De jubileumweek is van 30 september tot en met 5 oktober 2024.

Programma

Festiviteiten

Het programma krijgt steeds meer vorm. De NOS heeft plannen voor een thema-uitzending die in het najaar van 2024 te zien is op een van de NPO-kanalen. Daarnaast zal de inspiratiedag verplaatst worden naar de jubileumweek en komt er een boek uit over de lokale publieke omroep. Anderen ideeën werken we nog uit maar hopen we snel meer bekend over te kunnen maken. We betrekken zoveel mogelijk organisaties bij de plannen om ervoor te zorgen dat onze sector in oktober 2024, maar ook de rest van het jaar, goed in het zonnetje staat.

content

Oproep: deel je content of verhalen

Samen zijn we 50 jaar lokale omroep. Dat betekent dat jullie een grote rol spelen in de festiviteiten. Voor een van de plannen die we hebben zijn we op zoek naar lokale content met impact, maar de uitvraag is breed. Denk aan ingrijpende lokale gebeurtenissen, speciale reportageseries, presentatoren die gestart zijn bij de lokale omroep maar nu landelijk bekend zijn, beelden van bijzondere woningbouwprojecten die nu enorm zijn gegroeid, etc. Ook leuke anekdotes zijn welkom! We hopen te kunnen putten uit het rijke archief van de lokale omroepen, met waardevolle archiefbeelden. Het is een oproep aan omroepen om in hun archief te duiken en lokale content met ons te delen.

De content kun je naar de NLPO sturen via WeTransfer. Vermeld in de titel ’50 jaar lokale publieke omroep’ en in het bericht de naam van het item, omroep, publicatiedatum en een korte omschrijving. We kunnen niet alles dat wordt aangeleverd meenemen, maar proberen elk verhaal zoveel als mogelijk een mooi plekje te geven.

vragen

Vragen?

Als je vragen hebt over de festiviteiten in het jaar 2024 met betrekking tot 50 jaar lokale omroep, stuur dan een e-mail naar 50jaarlokaleomroep@nlpo.nl.