Ingediend door NLPO op do, 10/05/2018 - 14:53

Ingediend door marie_jose_van… op di, 15/01/2013 - 11:34

Permalink

Beste omroepmedewerker,

De OLON wil graag van jou weten of en van welke landelijke publieke omroep(en) (denk aan AVRO, NCRV, KRO, VARA, VPRO, EO, MAX, TROS, BNN, WNL, NTR) jouw lokale omroep programma’s en/of programmaitems zou willen (her)uitzenden.
En welke programma’s en/of items zijn dit dan?
Het gaat dan om programma’s en/of items die door of in opdracht van die landelijke omroepen zijn geproduceerd.
Laat je reactie achter op dit forum!

Alvast bedankt!

Groet,
Marie-Jose van den Berg
OLON bureau

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 17/01/2013 - 13:48

Permalink

Als het over onze regio gaat is het interessant voor ons. Boeit niet van welke omroep. Mooi voorbeeld: gisterenavond (16 jan) zat een raadslid uit onze gemeente 45 seconden in De Vijfde Dag: http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage-detail/sgp-vrouw-welkom/

Daar moet veel meer materiaal geschoten zijn. Dat ruwe materiaal zouden we heel goed kunnen gebruiken voor een leuk item over 't onderwerp met wat meer 'ons' raadslid en meer lokale meningen. Natuurlijk zouden we dat ook zelf kunnen gaan schieten maar 't is al gedaan door de publieke omroep...
Nu maken we er in ieder geval maar een internet item van http://omroepzuidplas.nl/artikel/2013/1/16/dick-bac-eerste-vrouwelijk-sgp-raadslid-is-kwestie-van-tijd

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 05/02/2013 - 14:45

Permalink

Ik vind het een beetje onzinnig dat we allemaal belasting geld aan het uitgeven zijn aan het creëren van muziek databasen. Terwijl de landelijke omroepen toch zeker een hele grote database hebben. En volgens mij moet het niet zo heel moeilijk zijn om een soort api systeem te creëren (b.v. via de mediahub) om hier muziek vandaan te downloaden om het aan je eigen muziek systeem toe te voegen.

Desnoods tegen een kleine bedrage voor de kosten van de servers en infrastructuur, maar niet meer tegen kosten om je muziek database te kunnen vullen.

Ow en het NOS radio nieuws zou ik ook graag gratis zien.

Belasting geld betalen om door belasting geld gemaakt nieuws uit te mogen zenden. Rechten technisch kan een bijdrage nog snappen. Maar verder?
Die nieuwslezer leest het nieuws toch dus is al betaald door belasting geld. Waarom zou je dan nog per omroep een behoorlijk bedrag betalen aan iets waarvan vooral de NOS profiteert want die maakt toch een soort van reclame.

Ingediend door raymond_teunissen op do, 07/02/2013 - 15:06

Permalink

Als jij geld aan het uitgeven bent voor het creeren van een muziekdatabase, dan doe je iets goed fout Afbeelding verwijderd.

En verder, ik zie alles graag gratis, maar je houdt er vreemde beredeneringen aan over. Denk je dat de subsidie die men ontvangt voldoende is om al die bedrijven draaiende te houden? Zo werkt het niet... die nieuwslezer is niet perse betaald door belastinggeld.

Ingediend door raymond_teunissen op wo, 13/02/2013 - 16:01

Permalink

Onder andere van het geld dat zij ontvangen van de diensten die zij aan derden aanbieden, zoals aan lokale omroepen.

Hoe je aan muziek komt, ga ik je hier niet uitleggen. Het is nu al zo offtopic, en dat wordt dan alleen maar meer en meer. Ik raad je slechts aan te zoeken naar alternatieven dan allerlei duurbetaalde opties. Nu ben jij degene die belastinggeld aan het verspillen is.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 01/12/2015 - 15:34

Permalink

Kan dat ook voor archief materiaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid uit Hilversum?
Wij willen een programma maken van bijvoorbeeld de jaren 60.
Nieuws uit het dorp/streek aangevuld met archief-nieuws materiaal uit de jaren 60.
Op Youtube staat veel film materiaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
Kunnen wij dat gebruiken?
Is dat geregeld door de OLON?

Ingediend door kees_cjh_haremaker op do, 02/02/2017 - 23:27

Permalink

Hallo, lezers ik ben medewerker bij rtvkanaal30 de lokale omroep in Tytsjerksteradiel & Achtkarspelen.
Onder andere bij de afd. TV.
Nu worden soms uitzendingen op TV wel op ons Youtube kanaal gezet, dat werkt naar tevredenheid.
Nu doet het volgende zich voor in de voorwaarden voor een partikulier account dat ik persoonlijk heb worden films zwart gemaakt of niet meer beschikbaar gemaakt omdat er wellicht beelden of audio aanwezig is waar rechten op zitten.
Tot zover duidelijk. Nu doet zicht het volgende voor: Vandaag een 2 uur muziekprogramma van jl. vrijdag geupload naar Youtube waarvan in het tweede deel een door de programmamakers aan mij als editter een muziekclip is gelevert die in de live uitzending is gebruikt, tot zover geen probleem. Maar nu doet zicht het volgende voor dat de programmamakers deze Youtube links van deze uren hebben geckopieerd in hun prive facebook pagina hebben ingevoerd.
Nu krijgen zij de opmerking dat het deel waar de muziekclip zich bevind wordt afgeschermd door Youtube of Facbook, maar via de website van onze omroep kan ik beide delen gewoon zien en af spelen.
Wie kan mij hierover enig wijze woorden geven?
De website is www.rtvkanaal30.nl
vr. gr. Kees Haremaker sinds 1992 medewerker van deze loklale omroep

Ingediend door ronald_hooyer op vr, 03/03/2017 - 16:05

Permalink

Volgens mij moet je dat melden bij youtube dat je een lokale omroep bent. Dan ben je dus niet meer als persoon maar als de omroep aan het posten. Hoe dat gaat, dat kan ik je niet vertellen. Ik weet veel maar niet alles Afbeelding verwijderd.

Ingediend door chris_vogel op ma, 07/05/2018 - 19:12

Permalink

Bron: https://www.broadcastmagazine.nl/facilitair/talpa-network-investeert-in-slimme-sportcameras/">https://www.broadcastmagazine.nl/facilitair/talpa-network-investeert-in-slimme-sportcameras/">https://www.broadcastmagazine.nl/facili">https://www.broadcastmagazine.nl/facili ... rtcameras/

Ik was dit stukje aan het lezen, waaronder in staat:

[i:8j97mmmm] Talpa Network en de KNVB willen de technologie van Camvision gebruiken voor VoetbalTV, het online sociale- en analyseplatform voor het Nederlandse amateurvoetbal. VoetbalTV gaat op 1 september live en wil jaarlijks tachtigduizend amateurwedstrijden online uitzenden.[/i:8j97mmmm]

Stel, je bent als lokale omroep altijd aanwezig met een camera bij de plaatselijke voetbalclub. Dit is in de meeste gevallen bij een lokale omroep, een amateurclub. De wedstrijd altijd op zondag middag LIVE op TV.

Nu komt Talpa om de hoek kijken........ (en jullie voelen de bui al hangen denk!)

OLON, ben ik nu een zuurpruim en het gaat allemaal wel meevallen of trek ik op tijd aan de bel?

Hoe staan we er voor als lokale omroep?

Vriendelijke groet,
Chris Vogel

Ingediend door john_bekker op za, 15/06/2019 - 18:47

Permalink

Beste,
We hebben sinds kort een talkshow op TV, En daarin lopen we steeds tegen het probleem aan dat de redacteuren beelden foto's /Video willen gebruiken die ze van internet halen. Nu hebben we de regel dat alleen als er toesteming is van de maker cq eigenaar van het materiaal. Laats hadden we de twijfel of het misschien wel toegestaan is van de landelijke publieke omroep. Bij navraag bleek, dat dat ons 300 euro zou kosten, maar we konden dan wel wat korting krijgen. Dat was het ons niet waard. Het staat mij bij dat fragmenten korter dan 30 seconden wel gebruikt mogen worden? Met bronvermelding natuurlijk. Daar kwamen we achter toen een blooper van ons bij de wereld draait door terecht kwam, maar dat is alweer een tijd geleden, en kan deze regel nergens vinden op internet. Heeft iemand een instructie waarin staat omschreven wat we wel en niet mogen als lokale omroep op dit gebied? Of wellicht kan onze belangenorganisatie OLON/NLPO daar eens een document over maken? Of wellicht is het er al en kan ik het niet vinden.