Ingediend door NLPO op za, 16/06/2018 - 10:16

Ingediend door frank_roos op wo, 23/05/2018 - 18:17

Permalink

Hallo! Wij zijn bezig een begroting op te stellen voor een nieuwe radiostudio. Wie weet of we de btw op BETALINGEN kunnen terugvragen? Je leest overal wel over btw op diensten die een stichting levert, maar niet over btw op aankopen. Het maakt in ons geval veel uit of we de btw moeten opnemen in de begroting. Alvast bedankt

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 24/05/2018 - 15:46

Permalink

Beste Frank
De vraag is erg algemeen. Bij navraag bij onze BTW-specialist blijkt dat zij op basis van jouw vraag alleen kan aangeven dat ook een radiostation recht op aftrek van btw heeft mits zij btw-belaste prestaties heeft. De vraag dan op komt: welke btw-belaste prestaties verricht het radiostation of is zij voornemens om te gaan verrichten? Bovendien zal bekeken moeten worden welke andere financieringsbronnen zij heeft of zal hebben. Zal het radiostation subsidies ontvangen? Wat wordt de verhouding tussen de subsidies en de btw-belaste vergoedingen?

Concreet: zij geeft aan dat zij het jullie kan aanraden om zich te laten bijstaan door een btw-specialist. Dat kost natuurlijk geld, maar zeker bij dit soort vraagstukken btw-specialisten geld voor het station kan opleveren. Mocht je de contact gegevens van onze BTW specialist willen bel mij dan even (0620384775), maar wellicht zijn er ook andere omroepen die bureaus kunnen aanbevelen.

Met vriendelijke groeten, Gineke Dokter (Bureaumanager NLPO)