08 mrt.

AI bij de lokale omroep; train je AI-skills

build
Techniek
location_on
Hilversum
event Opleidingen
edit_note 30 november 2023
AI bij de lokale omroep; train je AI-skills

AI bij de lokale omroep; train je AI-skills

schedule 7 uur (09:30 - 16:30)
school Hilversum
group 4/10 plaatsen beschikbaar
Niveau: star star
08 mrt.
De ontwikkelingen rondom artificiële intelligentie (AI) gaan razendsnel. Zó snel dat je als programmamaker, editor of redacteur bij een lokale omroep het vaak niet meer bij kan benen. Hoog tijd dus voor een AI-media training. Journalist en AI-watcher Arend Hulshof behandelt in deze praktijktraining een aantal baanbrekende visuele- en tekstuele AI-programma’s. Het is belangrijk om AI-programma’s en bots goed te begrijpen en te beheersen voordat je er de waardevolle vruchten van kan plukken. Na het volgen van deze praktijktraining ben je weer goed op de hoogte en een aantal zeer bruikbare AI-skills rijker. Tijdens deze training vol waardevolle tips leer je efficiënt werken met AI-programma’s als ChatGPT, Midjourney, ElevenLabs en Synthesia; programma’s die zeer waardevol kunnen zijn op de werkvloer én daarbuiten. Ook wordt er ingegaan op de gevaren en valkuilen van AI en krijg je tips hoe je daar binnen je omroep het beste mee om kan gaan.

Over de trainer

De training wordt gegeven door journalist Arend Hulshof. Hij was acht jaar hoofdredacteur van het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd van Amnesty International en werkt nog altijd als eindredacteur bij Het Financiële Dagblad. Verder schrijft hij over AI en geeft hij trainingen aan bedrijven, organisaties en universiteiten.

Overige informatie

Deze training heeft een opleidingsniveau van 2 sterren. Uitleg over de opleidingsniveaus vind je op https://www.nlpo.nl/opleidingsniveaus/ NLPO vindt het belangrijk dat bij iedere lokale omroep voldoende kennis over AI aanwezig is. Daarom adviseren we de omroepen om te werken met een AI-ambassadeur. Deze AI-ambassadeur wordt actief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de impact daarvan op de sector, en draagt zorg voor het verspreiden en toepassen van de opgedane kennis binnen de omroep. In april 2023 komt de NLPO met een speciale trainingsdag voor deze ambassadeurs. Meer informatie daarover volgt op NLPO.nl. De lunch wordt op deze dag verzorgd. Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

Startdata

Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

08 mrt.
08-03-2024 tot
08-03-2024
7 uur
(09:30 - 16:30)
Hilversum


Hilversum

Vergelijkbaar

Passend bij Techniek