09 mrt.

Wat is nieuws? (basis training journalistiek)

event Opleidingen
edit_note 30 november 2023
Wat is nieuws? (basis training journalistiek)

Wat is nieuws? (basis training journalistiek)

schedule 6 uur (10:00 - 16:00)
school Den Bosch
group 4/8 plaatsen beschikbaar
Niveau: star
09 mrt.
In deze training duiken we in de stroom berichten die op een redactie terecht komt. Wat zijn de interessantste bronnen en waarom? Hoe filter je? Welke journalistieke principes hanteer je daarbij? Hoe kom je tot een weloverwogen en evenwichtig programma? We zoomen in op jouw kijker en luisteraar en stellen de vragen: wat weet je van die persoon, hoe kom je meer te weten en hoe gebruik je dat vervolgens bij de samenstelling van een programma? Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een goede tekst voor radio, tv en online? We oefenen samen en bespreken het belang van een redactie (en wat dat eigenlijk is). Deze training is geschikt voor (beginnende)redacteuren en iedereen die inhoudelijk een nieuws- of actualiteitenprogramma maakt.

Over de trainer

Als scholier neusde Sanne al rond bij de lokale omroep in de B-driehoek (nu RTV Lansingerland), waar radio haar grote liefde werd. Na haar opleiding werkte ze voor Radio Rijnmond en Omroep West om vervolgens de overstap te maken naar RTL Nieuws. Naast presentator is ze ook al meer dan tien jaar trainer.

Overige informatie

Deze training heeft een opleidingsniveau van 1 ster. Uitleg over de opleidingsniveaus vind je op https://www.nlpo.nl/opleidingsniveaus/ Tijdens deze training wordt lunch verzorgd door de NLPO. Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

Startdata

Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

09 mrt.
09-03-2024 tot
09-03-2024
6 uur
(10:00 - 16:00)
Den Bosch


Den Bosch

Vergelijkbaar

Passend bij Redactie & online