De gemeenteraadsverkiezingen

Het Verhaal van Lokaal | De gemeenteraadsverkiezingen 2022

De lokale omroepen zijn geworteld in de lokale gemeenschap en spelen een cruciale rol in de lokale democratie. In verkiezingstijd, en daarna. De omroepen activeren, representeren en informeren inwoners. Door thema’s die raken aan de directe leefomgeving voor het voetlicht te brengen, op te volgen en uit te diepen kunnen de inwoners uiteindelijk hun keuze bepalen in het stemhokje. 

Meer informatie:

Wie kijkt kritisch mee in jouw gemeente?

Lokale publieke omroepen brengen het nieuws dichtbij. Ze weten wat er leeft en speelt. Ook tijdens belangrijke momenten, zoals de gemeenteraadsverkiezingen, de coalitieonderhandelingen, de formatie en bij de start van de nieuw collegeperiode.

Kritisch en onafhankelijk doen zij verslag. Met straatinterviews, debatten, speciale reportages en het dagelijks nieuws houden zij vinger aan de pols. Vaak met beperkte middelen en maximale inzet van vrijwilligers en professionals. Want ook na de verkiezingen blijft de lokale omroep verslag doen van de ontwikkelingen in stad of dorp. Of het nu groot of klein nieuws is, de lokale omroep is altijd dichtbij.

Videoserie in aanloop naar verkiezingsdag