Erepenning NLPO

Erepenning Nederlandse Lokale Publieke Omroepen

De NLPO heeft in 2019 de onderscheiding ‘Erepenning Nederlandse Lokale Publieke Omroepen’ ingesteld. Deze erepenning is bedoeld voor personen die zich onderscheiden door exceptionele en unieke prestaties aan de omroepsector en/of de NLPO. Er zijn tot dusver twee erepenningen uitgereikt.

 

  • Evert Janse

Uitgereikt op 30-06-2023 in Groningen

Evert Janse (voormalig OOG-directeur) heeft door zijn actieve opstelling en inbreng mede aan de basis gestaan voor de hele vernieuwing waar de sector nu voor staat, met een betere financiering en versterking van de journalistieke basis van de omroepen. Hij stond aan het hoofd van een omroep die bekendstaat als een goed en sterk voorbeeld van de sector; het zijn ambassadeurs in de breedste zin. De deur stond ook altijd open. Of het nu was voor collega-omroepen, de vele politieke bewindvoerders die op werkbezoek langs zijn geweest of het meedenken over de koers van de NLPO. En bij Evert was de menselijke maat altijd belangrijk binnen alles. Meer over zijn erepenning is hier te lezen.

  • Martijn Vroom

Uitgereikt op 11-11-2019 in Houten

Martijn Vroom stond als voorzitter van de OLON in 2011 aan de wieg van de transitie van de lokale omroepsector en de oprichting van de NLPO. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van de Streekomroep en LTMA. Hij was van 2015-2019 lid van de Raad van Toezicht van de NLPO. In 2019 nam hij afscheid.