Spelregels opleidingen

Mag ik gratis deelnemen aan een opleiding van de NLPO?

De NLPO maakt kosten voor locatie, cursusleiders, catering en het maken van cursusmateriaal. Normaal gesproken vraagt de NLPO daarom een eigen bijdrage, maar op dit moment mogen (vrijwillige) medewerkers van de bij de NLPO aangesloten omroepen de opleidingen kosteloos volgen. Profiteer dus snel, maar lees wel even de informatie hieronder. Er zijn namelijk enkele spelregels waarmee je akkoord gaat wanneer je jezelf aanmeldt.

Hoe vaak mag ik deelnemen?

Belangrijk om te weten is dat we de opleidingen zoveel mogelijk proberen te spreiden onder de aangesloten omroepen en hun medewerkers. We noemen dat de fair-use-policy. In de praktijk betekent dit dat we je (in eerste instantie) toelaten tot slechts één of twee trainingen per kalenderjaar. Bij een eventuele volgende aanvraag word je op de wachtlijst geplaatst en nemen we contact met je op wanneer er een plek beschikbaar is.

Twijfel je over welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met de NLPO via opleidingen@nlpo.nl en bekijk de verschillende opleidingsniveaus.

Waarom vraagt de NLPO mijn motivatie voor deelname?

We vinden het belangrijk dat de gekozen training bij je past en je het geleerde in de praktijk brengt bij de lokale omroep waarvoor je actief bent. Om deel te kunnen nemen vragen we daarom op het inschrijfformulier om een motivatie van minimaal 100 woorden. Daarin geef je (in ieder geval) aan wat je functie bij de omroep is en waarom je de training van jouw keuze wilt volgen. Een goede motivatie biedt een grotere kans om daadwerkelijk te worden toegelaten. Het ontbreken van een motivatie leidt tot automatische annulering van je aanvraag.

Waarom duurt het soms even voordat ik een bevestiging krijg?

Je deelname is pas definitief na goedkeuring door de NLPO. De hierboven genoemde fair-use-policy en motivatie spelen daarin een belangrijke rol. Na aanmelding krijg je uiterlijk binnen twee weken bericht over je aanvraag.

Kan ik kosteloos afzeggen?

Hoewel deelname voor medewerkers/vrijwilligers van de aangesloten lokale omroepen kosteloos is, is deelname niet vrijblijvend. De waarde van een training bedraagt namelijk minimaal 195 euro. Je krijgt die cadeau van de NLPO en we verwachten dat je daar zorgvuldig mee omgaat.

Tot 4 weken voorafgaand aan de training kun je je deelname zonder gevolgen annuleren. Er is dan nog voldoende tijd voor de NLPO om je plek beschikbaar te stellen aan een andere omroepmedewerker. Annuleer je tussen de 2 en 4 weken voorafgaand aan de training dan word je automatisch uitgesloten voor deelname aan alle NLPO-opleidingen gedurende de periode van één jaar. Annuleer je binnen 2 weken voor aanvang dan geldt deze uitsluiting ook én mag de NLPO je een boete ter compensatie van de onkosten in rekening brengen van € 100 euro. Zowel de boete als uitsluiting kun je voorkomen indien je in overleg met de NLPO een omroep-collega laat deelnemen. Zo gaat er geen kostbare plek verloren en behoud jij het recht om deel te blijven nemen aan de opleidingen van de NLPO.

Meer informatie hierover vind je in de deelnamevoorwaarden. Deze vind je hier.

Er zijn afwijkende deelnamevoorwaarden voor opleidingen die speciaal zijn opgezet voor nieuwe betaalde medewerkers van lokale omroepen. Deze opleidingen staan niet op het reguliere portaal en het wordt altijd nadrukkelijk aangegeven als het een nieuwe medewerker opleiding betreft. De afwijkende voorwaarden voor deze opleidingen vind je hier.

Kan ik via de NLPO ook een opleiding ‘in huis’ organiseren?

Ja, dit kan zeker. De NLPO heeft een groot aantal beschikbare cursusleiders die bij de lokale omroep in de studio een training of workshop kunnen geven. Neem hiervoor contact op met de NLPO. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en kosten.

Naar het trainingsaanbod