Opleidingen & trainingen

Blijf nieuwsgierig!

Met de trainingen, omroepgerichte opleidingen, e-learnings, tutorials, het talentenweekend en de NLPO Inspiratiedagen biedt de NLPO medewerkers van lokale omroepen de mogelijkheid om onder leiding van deskundigen kennis op te doen waarmee ze zichzelf en de omroep helpen om verder te professionaliseren.

Opleidingen

Trainingsaanbod voorjaar 2024

De NLPO heeft afgelopen jaren actief ingezet op een opleidingsaanbod voor alle omroepmedewerkers van lokale omroepen. Omroepen pikken dit ruime aanbod op: medewerkers van ruim 125 verschillende lokale omroepen namen al deel en beoordeelden het aanbod met gemiddeld een 8+. De NLPO is dan ook blij om ook in het voorjaar van 2024 weer een uitgebreid aanbod aan korte opleidingen te kunnen bieden. Of je nu presentator, redactiemedewerker, bestuurder of technicus bent, betaald of onbetaald: we hebben voor iedereen een passende cursus. De opleidingen zijn niet alleen leerzaam; de bijeenkomsten zijn ook de perfecte gelegenheden om met andere omroepen ervaringen uit te wisselen.

Lees voor aanmelding wel even de informatie over de niveaus en de spelregels.

Naar het trainingsaanbod

Opleidingsvideo's

Opleidingsvideo’s

Veel nieuwe vrijwilligers of medewerkers beginnen met hun werkzaamheden bij de omroep zonder ervaring in de journalistiek. Door het volgen van de tutorials (ofwel: opleidingsvideo’s) ontvangen zij de belangrijkste basisinformatie over een onderwerp in minder dan 20 minuten. De tutorials zijn in opdracht van de NLPO gemaakt door Grietje en Riske van de Videomakers. De in samenwerking met de NLPO gemaakte video’s zijn volledig toegespitst op de werkzaamheden bij de lokale omroep, dit in tegenstelling tot veel ander videomateriaal op YouTube.

E-learning

E-learning

De NLPO biedt medewerkers van de lokale omroepen 4 digitale trainingen (e-learnings) aan. Deze zijn kosteloos voor medewerkers van de omroepen.

Klik op de linkjes hierboven voor meer informatie over de verschillende e-learnings en de deelnamevoorwaarden.

Vergelijkbaar

Ondersteunende artikelen

Heb je een vraag of wil je meer informatie?