E-learning Journalistieke Vaardigheden

Ben jij journalist bij een lokale omroep of zou je graag aan de slag gaan als journalist bij een lokale omroep? De cursus Journalistieke Vaardigheden gaat over de basisvaardigheden die je als journalist bij de lokale omroep moet beheersen. Hoe je op een goede manier werkt als journalist, leer je voor een groot deel in de praktijk. Er komt echter ook theorie bij kijken. In deze cursus wordt de theorie afgewisseld met praktische oefeningen. Ben je bereid om veel te leren én te doen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Deze e-learning richt zich op de lokale journalistiek. Je leert wat nieuws is, wie je publiek is en hoe je nieuws produceert en publiceert. Aan het einde van de cursus heb je een aantal praktische tips gekregen waar je verder mee kunt.

De e-learning is opgedeeld in 3 hoofdstukken. Elk hoofdstuk bestaat uit een aantal modules. Elke module bevat een opdracht en aan het einde van het hoofdstuk krijg je een eindopdracht om het hoofdstuk af te ronden. Het is belangrijk dat je alle opdrachten in het hoofdstuk doet, voordat je start met de eindopdracht. De eindopdracht kijken wij voor je na en krijg je met tips en verbeterpunten van ons terug. Alle opdrachten worden bewaard en kunnen worden teruggekeken. Nadat de drie eindopdrachten van de verschillende hoofdstukken met goed resultaat zijn beoordeeld, heb je de cursus Journalistieke Vaardigheden succesvol afgerond en ontvang je een certificaat via de mail.

Niveau: MBO
Tijdsinvestering: Ongeveer 20 uur, verspreid over twee maanden. 

Aanmelden?

Medewerkers van bij de NLPO aangesloten omroepen kunnen kosteloos deelnemen aan deze e-learning ter waarde van 195 euro. De enige voorwaarde is dat de opleiding binnen de termijn van twee maanden, die voor deze opleidingen staat, is afgerond. Om deel te kunnen nemen vragen we je om een mail te sturen naar elearning@stichtingnlpo.nl met daarin je gegevens en je motivatie (+\-100 woorden) waarom je de opleiding wilt volgen. Bij selectie houden we rekening met een goede spreiding onder de omroepen.

Voor vragen: elearning@stichtingnlpo.nl