OOG-directeur Evert Janse ontvangt erepenning NLPO

feed Nieuws
edit_note 30 juni 2023

De NLPO heeft vandaag de Erepenning Nederlandse Lokale Publieke Omroepen uitgereikt aan OOG-directeur Evert Janse. Dit gebeurde tijdens het officiële afscheid van Janse. Na 21 jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de Groningse lokale publieke omroep gaat hij nu met pensioen.  Evert Janse ontvangt de erepenning vanwege zijn grote inzet en betekenis voor de lokale omroepsector en de sectororganisatie NLPO.

 

Marc Visch, directeur-bestuurder NLPO: “Evert heeft door zijn actieve opstelling en inbreng mede aan de basis gestaan voor de hele vernieuwing waar de sector nu voor staat, met een betere financiering en versterking van de journalistieke basis van de omroepen. Hij stond aan het hoofd van een omroep die bekendstaat als een goed en sterk voorbeeld van de sector; het zijn ambassadeurs in de breedste zin.”

 

“De deur stond ook altijd open. Je kunt altijd een beroep op hem doen. Of het nu was voor collega-omroepen, de vele politieke bewindvoerders die op werkbezoek langs zijn geweest of het meedenken over de koers van de NLPO. En bij Evert was de menselijke maat altijd belangrijk binnen alles. Hij kon dan ook als geen ander als bemiddelaar optreden in discussies, en wist dan de neuzen met de juiste toon en inhoud weer dezelfde kant op te krijgen. Evert vertrekt bij de omroep op het moment dat de hele vernieuwingsslag begint, en dat mag hij ook tot een van zijn verdiensten rekenen.”

 

Evert Janse werd tijdens zijn afscheid ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier het bericht van OOG. 

 

Over de erepenning

De NLPO heeft in 2019 de onderscheiding ‘Erepenning Nederlandse Lokale Publieke Omroepen’ ingesteld. Deze erepenning is bedoeld voor personen die zich onderscheiden door exceptionele en unieke prestaties aan de omroepsector en/of de NLPO. De penning is nu voor de tweede keer uitgereikt.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant