Nationale Vrijwilligersdag: LOZ ontvangt eerste Keurmerk Vrijwillige Inzet

feed Nieuws
edit_note 07 december 2023

Op de Nationale Vrijwilligersdag (7 december) ontving Lokale Omroep Zeewolde als eerste lokale omroep met trots het NOV Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Deze lokale omroep, volledig gerund door toegewijde vrijwilligers zonder financiële vergoeding, laat daarmee haar inzet voor een veilige en doeltreffende werkomgeving zien.

Voorzitter Jan van de Beek benadrukt de onschatbare rol van vrijwilligers als fundament voor de omroep. “Zonder hen zou Lokale Omroep Zeewolde niet kunnen bestaan. Het vrijwilligersbeleid is cruciaal, niet alleen voor onze vrijwilligers, maar ook voor de continuïteit van de omroep.” Jan deelt graag zijn trots over het behaalde keurmerk en staat open voor het delen van ervaringen met andere lokale omroepen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met de NLPO via vrijwilligers@nlpo.nl.

“Door dit traject te doorlopen, word je je nog bewuster van de zaken die je regelt voor vrijwilligers. Juridische aspecten zijn belangrijk, maar ook de zorg en ontwikkeling voor de vrijwilligers staan centraal,” aldus Wenda Westerhuis, vrijwilligerscoördinator bij LOZ. In het vrijwilligersbeleid staat nu vastgelegd wat de LOZ heeft geregeld voor de vrijwilligers. Denk hierbij aan de vrijwilligersovereenkomsten, het huishoudelijk reglement en alle formele stukken. Maar ook is gewaarborgd dat er opleidingen gevolgd kunnen worden. “Daarnaast is het belangrijk dat de vrijwilligers in hun kracht staan en doen wat ze leuk vinden.”

Meer informatie over het Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is te vinden op vrijwilligeinzetgoedgeregeld.nl. Voordat je een aanvraag gaat doen, kun je daar eerst een zelfevaluatie doorlopen. Op nlpo.nl/vrijwilligers vind je meer informatie over het werken met vrijwilligers. Daar staat ook het NLPO-handboek over vrijwilligersbeleid waarmee je zelf aan de slag kunt om je vrijwilligersbeleid te verbeteren.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant