Vraag uw DAB+ vergunning aan vóór 6 februari 2024

feed Nieuws
edit_note 15 december 2023

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI, voorheen Agentschap Telecom) is gestart met de aanvraagperiode voor het verkrijgen van een DAB+ vergunning voor lokale publieke omroepen. De aanvraagperiode loopt van 12 december t/m 6 februari 2024. Alle lokale publieke omroepen hebben hierover recent een brief ontvangen van de RDI.

Omdat de huidige aanvraagperiode vooralsnog het enige moment is waarop lokale publieke omroepen een aanvraag kunnen doen, roept de NLPO alle aangesloten omroepen dringend op om een DAB+ vergunning aan te vragen. Het aanvragen is namelijk van groot belang om nu en in de toekomst (ook) via digitale radio het publiek goed te kunnen blijven bedienen en te voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen die aan de lokale publieke omroepen zullen worden gesteld bij de introductie van het nieuwe stelsel in 2026.

De NLPO zal de eenmalige kosten die gemoeid zijn met het aanvragen van een DAB+ vergunning (EUR 786) en de jaarlijkse toezichtkosten in ieder geval tot de ingangsdatum van het nieuwe stelsel aan elke lokale publieke omroep vergoeden. In februari 2024 ontvangen omroepen meer informatie over de wijze waarop uw omroep deze kosten kan declareren.

Nog vragen? Neem contact op met de NLPO via techniek@nlpo.nl.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant