Aanmelden voor Socutera goede doelen spots

feed Nieuws
edit_note 08 februari 2024

Socutera spots

Van april t/m december 2023 hebben Socutera en de NLPO, in de vorm van een pilot, Socutera spots aangeboden. Elke maand werden radio- en tv spots van vijf verschillende goede doelen beschikbaar gesteld voor uitzending. Het aanbieden van de spots zal voor 2024 niet meer via de NLPO verlopen maar rechtstreeks via Socutera.

Aanmelden

Heeft jullie omroep interesse in het uitzenden van spots van goede doelen in 2024, meld je dan uiterlijk 29 februari aan via socutera@goededoelennederland.nl. Deelname houdt in dat je in de maanden april t/m december 2024 (met uitzondering van juli & augustus) maandelijks van vijf verschillende goede doelen Socutera spots ontvangt (radio & tv).

Het gaat om radiospots (WAV) van rond/max. 30 seconden en tv-spots (MP4) van rond/max. 38 seconden. De spots starten en eindigen met een herkenbaar Socutera intro en outro (logo & tune). De spots worden ca. 2 weken voor de start van de uitzendmaand aangeleverd. Sommige spots mogen enkele maanden worden uitgezonden, andere alleen in de vooraf bepaalde uitzendmaand, dit wordt duidelijk aangegeven.

Wat is Socutera?

Socutera zendt spots uit van erkende goede doelen op NPO 1, 2 en 3. Wekelijks zie je op tv gemiddeld 11 keer een Socutera spot; vijf vaste tv-uitzendingen (90 tot 95 seconden) en gemiddeld zes korte spots (20 tot 30 seconden) op variabele momenten. De spots worden tussen tv-programma’s en reclameblokken geprogrammeerd. Elke week is een ander, CBF-Erkend goed doel, in beeld.

Socutera is een dienst van Goede Doelen Nederland, de branchevereniging voor CBF-erkende goede doelen. Meer dan 250 goede doelen zijn aangesloten bij deze vereniging.

Zendtijd bij Socutera is bij goede doelen een populaire manier om hun werk aan een groot publiek te laten zien, tegen minimale kosten. Omdat de vraag naar zendtijd groter is dan het aanbod én omdat steeds minder mensen lineaire tv kijken, is Socutera op zoek naar meer zendtijd via andere mediakanalen. De lokale radio en televisie lijkt ons een ideaal medium om het werk van goede doelen onder de aandacht te brengen.

Voor aanmelden en vragen mail naar Amanda Meijerink, programmacoördinator Socutera: socutera@goededoelennederland.nl.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant