Wordt jouw omroep Omroep van het Jaar 2024?

feed Nieuws
edit_note 13 juni 2024

Heeft jouw lokale omroep belangrijke of grote stappen gezet op het gebied van professionalisering, vernieuwing en talentontwikkeling? En wil je alle medewerkers de erkenning geven die ze verdienen voor hun harde werk en toewijding? Meld jouw omroep dan aan voor de prestigieuze titel ‘Omroep van het Jaar’ en treed in de voetsporen van Omroep Venlo, de winnaar van vorig jaar. Laat zien wat jouw team heeft bereikt en waarom jullie deze erkenning verdienen!

De vakjury komt bij je langs

Ook dit jaar buigt een aparte vakjury zich over de (genomineerde) omroepen. De juryleden beoordelen de inzendingen en brengen een bezoek aan de genomineerde omroepen. Tijdens deze bezoeken gaan zij in gesprek met de teams en beoordelen zij de omroepen op basis van de gemaakte stappen rondom  professionalisering, vernieuwing en talentontwikkeling.

De vakjury bestaat uit: Milouska Meulens, auteur en presentatrice, Fiona Arens, voormalig directeur bij Creative Animal, John Olivieira, lid van de Raad voor Cultuur en Evert Cuijpers, directeur van Omroep Venlo, de winnende omroep van vorig jaar.

Meld je omroep aan

Wil je in aanmerking komen voor de titel Omroep van het Jaar 2024? Download de vragenlijst en vul deze in. Geef daarnaast in een vlammende motivatie middels tekst of video aan waarom jouw omroep ‘Omroep van het Jaar’ zou moeten worden. Stuur de vragenlijst en de bijbehorende motivatie uiterlijk 8 juli aan lokalemediaawards@nlpo.nl

Bekendmaking genomineerden

De jury selecteert uit alle inzendingen, bestaande uit vragenlijsten en motivaties, de genomineerde omroepen. De genomineerden worden op 11 juli bekendgemaakt en zijn dan een jaar lang het visitekaartje van de lokale omroepsector. Van 4 tot 20 september trekt de vakjury eropuit om deze genomineerde omroepen persoonlijk te bezoeken en hun prestaties en projecten te aanschouwen.

Bekijk hier de nominatieclip van de vijf genomineerde omroepen van vorig jaar en krijg een impressie van het jurybezoek aan de omroepen en hoor wat hen is opgevallen.

Uitreiking Lokale Media Awards

Op zaterdag 5 oktober 2024 is het zover: dan wordt tijdens de feestelijke uitreiking van de Lokale Media Awards de Omroep van het Jaar bekendgemaakt. Maar dat is niet alles. Er worden ook prijzen uitgereikt in de categorieën Nieuws en achtergronden, Audio, Video, Presentatie, Aanstormend Talent en Maatschappelijke Impact. Ook in deze categorieën kans maken op een award? Zorg dan dat je jouw inzendingen vóór 1 juli instuurt! 

Vergelijkbaar

Wellicht interessant