Tonnie Driessen (REGIO8) is Omroepvrijwilliger van het Jaar 2023

feed Nieuws
edit_note 04 november 2023

Tonnie Driessen van REGIO8 is tijdens de NLPO Inspiratiedag bekroond met de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar 2023. Hiermee volgt hij Ellis Rijkers van Omroep Meierij op. In totaal waren er 13 genomineerden van verschillende lokale omroepen in de race voor deze prijs. Als winnaar ontvangt Tonnie een opleidingsbudget ter waarde van 1.000 euro om individueel of met de omroep een training te volgen.

Tonnie Driessen: “Ik ben zeer trots om met de bokaal terug naar de Achterhoek te gaan. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen tussen de 13 genomineerden, dan sta je daar op het podium en dan zie je jouw naam, prachtig! Deze prijs draag ik op aan alle mannen en vrouwen die dag en nacht met passie klaarstaan voor hun lokale omroep.”

Er is de afgelopen weken door bijna 3.000 personen gestemd voor deze publieksprijs. Chris Tines (OR6) eindigde als tweede en Jan van de Beek (Lokale Omroep Zeewolde) als derde. Bij de nominaties van dit jaar sprong de bijdrage en betrokkenheid van de vrijwilligers aan de verdere professionalisering van hun omroep eruit. Alle genomineerde vrijwilligers helpen de omroepen vanuit hun specifieke kennis en kunde verder. Ze ontwikkelen innovatieve oplossingen, zijn de hele dag (en nacht) op zoek naar nieuws, produceren inhoudelijke en vermakelijke programma’s, motiveren vele andere vrijwilligers en zoeken naar verbindingen binnen de streek.

Winnaar Tonnie Driessen is al 32 jaar een vaste basis bij de streekzender REGIO8. Tonnie presenteert, onder het pseudoniem Twan van Zee, elke zondagmorgen zijn familieprogramma Prima Hollandia, met dialect en Nederlandstalige muziek. Het programma is een verbinding tussen de buurtschappen in de regio en bespreekt het nieuws en perikelen uit de dorpen via een denkbeeldige fax. Tonnie is een vaste waarde geworden in de Achterhoekse samenleving en noemt de streekzender zijn kindje.

Op de NLPO Inspiratiedag werd na de uitreiking ook het handboek vrijwilligersbeleid gepresenteerd. Deze komt eind van deze maand beschikbaar op NLPO.nl voor alle lokale omroepen. In dit handboek vinden omroepen allerlei praktische tips voor het aantrekken van en werken met vrijwilligers. In het handboek is er extra aandacht voor hoe om te gaan met vrijwilligers in een organisatie die professionaliseert en steeds meer betaalde krachten in dienst krijgt naast de vrijwilligers.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant