ZuidWest ontvangt Keurmerk Nederlandse Streekomroepen

feed Nieuws
edit_note 22 november 2021

Omroepstichting ZuidWest heeft vandaag het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen gekregen. Het certificaat werd uitgereikt door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) tijdens een bijeenkomst bij de omroep in aanwezigheid van onder meer burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht en bestuursvoorzitter Rob Neutelings van regionaal opleidingscentrum Curio.

Omroepstichting ZuidWest (ZuidWest TV, ZuidWest FM en ZuidWest Update) is de streekomroep voor Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht.

 

Kracht en invloed

Marc Visch, directeur-bestuurder van de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO): “ZuidWest TV toont de kracht en meerwaarde van een lokale omroep aan. Naast de multimediale informatievoorziening waarmee ze de inwoners in West-Brabant continu op de hoogte brengen van de actualiteiten en achtergronden in de streek, weten zij de burger en maatschappelijke organisaties op verschillende manieren te betrekken bij hun werk. Zo zijn ze gevestigd in een pand samen met een mbo-opleiding en kunnen de inwoners hun verhaal kwijt bij de ombudsman. Een uniek project.”

Maarten van den Boom, directeur streekomroep ZuidWest: “Vanzelfsprekend ben ik trots op het keurmerk, maar nog meer op al die medewerkers waardoor we dit hebben weten te bereiken. Het is hun journalistieke en maatschappelijke inzet geweest die hebben geleid tot de groei die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. En voor mij persoonlijk ook een bijzonder moment aangezien onze televisietak ruim vijftig jaar bestaat, en destijds door onder andere mijn vader is opgericht.”

 

Bekijk het verslag van de uitreiking door ZuidWest Update met reacties van de aanwezigen

 

Over het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen

Het keurmerk maakt de journalistieke kwaliteit en professionaliteit van lokale omroepen inzichtelijk. Het stelt objectief toetsbare eisen ten aanzien van onder meer de efficiëntie en het productaanbod, die onafhankelijk worden getoetst door het Keurmerkinstituut.

Streekomroepen die op alle criteria voldoende scoren mogen het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen voeren bij hun dienstverlening. Het keurmerk geeft invulling aan het mediawettelijk bepaalde Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA). Het keurmerk is drie jaar geldig en kent een tussentijdse controle halverwege deze periode.

Onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het keurmerk.

ZuidWest TV behoort nu samen met Dtv (Oss/Bernheze en Uden), OOG (Groningen), WOS (Westland, Maassluis en Midden-Delfland) en OPEN Rotterdam (Rotterdam) tot de omroepen met een keurmerk.

 

Foto: Christian Traets

Vergelijkbaar

Wellicht interessant