Nieuwe aanvraagronde Steunfonds

feed Nieuws
edit_note 26 februari 2021

Vanaf 3 maart tot en met 14 maart 2021 wordt de nieuwe aanvraagronde van het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening geopend. Dat heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) bekendgemaakt. Er kan dan steun in de vorm van krediet worden aangevraagd ter dekking van noodzakelijke kosten voor de periode van 15 december 2020 tot 15 mei 2021.

In deze ronde is in totaal 5,5 miljoen euro beschikbaar. Dit bedrag is het restant van eerdere rondes waardoor het Steunfonds nu verlengd kan worden.

 

De nieuwe ronde van het Steunfonds op een rij:

  • Het Steunfonds heeft als doel de continuïteit van de lokale nieuwsvoorziening op peil te houden tijdens de coronacrisis. Net als bij vorige rondes zijn er voorwaarden gesteld om in aanmerking te komen. Het publiceren van nieuws en informatie ten behoeve van het algemeen publiek moet de hoofdactiviteit zijn. Ook moet de continuïteit van de bestaande informatievoorziening in gevaar zijn als direct gevolg van de maatregelen die zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus. Lees alles over de voorwaarden op: www.svdj.nl/steunfonds​​​​​

 

  • Mediaorganisaties die een krediet ontvingen voor de periode tot 15 december 2020 hoeven geen nieuwe aanvraag te doen, maar kunnen een verlengingsverzoek indienen van het huidige krediet. Vanaf 3 maart gaat de SvdJ een uitnodiging versturen om het verlengingsverzoekformulier in te vullen. Als er nog resterend krediet is uit eerdere kredietperiodes, dan kan dit worden aangeven in het verlenginsverzoekformulier. Dit resterende krediet wordt in mindering gebracht op de toekenning.

 

  • In deze ronde is het ook mogelijk om alleen een verlenging van de kredietperiode zonder aanvullend krediet aan te vragen. Hiermee wordt de periode verlengd om het reeds eerder ontvangen krediet in te zetten.

 

  • Omdat er voor de kredietperiode van 15 december 2020 tot 15 mei 2021 minder steun beschikbaar is dan in voorgaande rondes, is ervoor gekozen de hoogte van de tegemoetkomingen af te laten hangen van het aantal aanvragers en het ongebruikte krediet van aanvragers uit eerdere kredietperiodes.

 

  • Nadat alle aanvragen voor steun zijn ingediend wordt door het SvdJ per doelgroep bepaald welk percentage wordt gehanteerd bij het berekenen van de hoogte van de tegemoetkoming. Dit zal minimaal 79% tot maximaal 100% zijn van de tegemoetkoming die per doelgroep is vastgesteld. Voor de lokale publieke omroep wordt de tegemoetkoming vastgesteld aan de hand van het aantal huishoudens, met een bedrag van € 0,33 per huishouden, verrekend met het vastgestelde percentage. De hoogte van de tegemoetkoming is minimaal 3.000 euro.

 

  • Na afloop van de kredietperiode kan er een omzettingsverzoek worden ingediend. In dit omzettingsverzoek wordt er een bestedingsverantwoording gedaan van het krediet. Wanneer het krediet is besteed volgens de voorwaarden van het Steunfonds, kan het worden omgezet in een uitkering.

 

Voor vragen over het Steunfonds Lokale Informatievoorziening kunt u bellen via +31 70 361 7111 of mailen via steunfonds@svdj.nl

Vergelijkbaar

Wellicht interessant