Een veilige omroepsector voor iedereen: externe vertrouwenspersonen

feed Nieuws
edit_note 16 februari 2024

Iedereen kan zich wel eens onprettig voelen in een bepaalde situatie, of het nu om jouw eigen ervaringen gaat of omdat je getuige bent van iets vergelijkbaars bij anderen. Het kan lastig zijn om erover te praten, zelfs met collega’s met wie je goed op kunt schieten. Daarom is het essentieel dat elke organisatie een externe vertrouwenspersoon heeft waar je je verhaal kwijt kunt.

Om dit voor elke lokale omroep mogelijk te maken, heeft de NLPO een nieuwe service aangekondigd: externe vertrouwenspersonen van bureau De Vertrouwenspersoon. Deze personen opereren onafhankelijk van de organisatie, wat prettig is, want soms wil je ongewenst gedrag of een integriteitskwestie niet met een collega of interne vertrouwenspersoon bespreken. In dergelijke gevallen kun je terecht bij een externe vertrouwenspersoon om in vertrouwen je zorgen te delen, zelfs als je twijfelt. Ze behandelen je verhaal serieus, luisteren naar je en denken met je mee om een oplossing te vinden die voor jou goed voelt. Ze ondernemen geen actie zonder jouw toestemming. Jij behoudt altijd de controle.

Bespreek het binnen de omroep

De NLPO heeft lokale omroepbestuurders op de hoogte gebracht van deze nieuwe service en hen aangemoedigd dit onderwerp binnen de omroep te bespreken. Als deze e-mail niet zijn ontvangen, neem dan contact op via info@nlpo.nl. Let op: als de omroep al een vergelijkbare service heeft geregeld, staat het hen vrij hier gebruik van te blijven maken.

Samen werken we aan een prettige werkomgeving waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt.

Meer informatie over de vertrouwenspersonen en de service is hier te vinden.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant