Nieuwe subsidieregeling Lokale Omroepen van start

feed Nieuws
edit_note 22 mei 2024

De derde aanvraagronde van de subsidieregeling ‘Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen’ van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) is vandaag geopend. Het doel van de regeling is dat lokale publieke omroepen hun organisatie op journalistiek-inhoudelijk en organisatorisch gebied verder kunnen professionaliseren. Tot 1 juli kunnen lokale omroepen een aanvraag indienen voor een subsidie van 250.000 euro, die in 2025 ingezet kan worden. Voor de regeling is 11,5 miljoen euro beschikbaar. Alle informatie vind je op de website van het SvdJ.

Er is dit jaar meer ruimte voor deelnemende omroepen dan in de eerdere rondes. Ook zijn er een paar wijzigingen doorgevoerd bij het aanvraagproces.

Informatiebijeenkomsten

Meer weten over de subsidieregeling? Van 27 mei tot en met 6 juni organiseert de NLPO samen met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vijf informatiebijeenkomsten, verspreid over het land. Tijdens deze bijeenkomsten wordt uitgelegd waartoe de subsidieregeling dient en hoe je subsidie kunt aanvragen. Er is daarbij volop gelegenheid om vragen te stellen.

De data en locaties van de bijeenkomsten zijn te vinden op delokaleomroepvernieuwt.nl. Wil je aanwezig zijn bij een van de informatiebijeenkomsten of bij een spreekuur, meld je dan aan op de website.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant