Opening tweede aanvraagronde subsidieregeling | Informatiebijeenkomsten van start

feed Nieuws
edit_note 30 mei 2023

Op woensdag 31 mei start de tweede aanvraagronde van de subsidieregeling ‘Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen’ van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het doel van de regeling is dat lokale publieke omroepen hun organisatie op journalistiek-inhoudelijk en organisatorisch gebied verder kunnen professionaliseren. Tot 30 juni kunnen lokale omroepen een aanvraag indienen voor een subsidie van 250.000 euro, die in 2024 ingezet kan worden. Voor de regeling is 8,5 miljoen euro beschikbaar. Alle informatie vind je op de website van het SvdJ.

Er is dit jaar meer ruimte voor deelnemende omroepen dan in de eerste ronde. Ook zijn er een paar wijzigingen doorgevoerd bij het aanvraagproces.

Informatiebijeenkomsten

Meer weten over de subsidieregeling? Van 30 mei tot en met 5 juni organiseert de NLPO samen met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vijf informatiebijeenkomsten, verspreid over het land. Tijdens deze bijeenkomsten wordt uitgelegd waartoe de subsidieregeling dient en hoe je subsidie kunt aanvragen. Er is daarbij volop gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast zullen er spreekuren plaatsvinden, waarin het mogelijk is om in een persoonlijk gesprek vragen te stellen aan medewerkers van de NLPO en van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

De data en locaties van de bijeenkomsten zijn te vinden op delokaleomroepvernieuwt.nl. Wil je aanwezig zijn bij een van de informatiebijeenkomsten of bij een spreekuur, meld je dan aan op de website.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant