Opleidingsaanbod verder uitgebreid

feed Nieuws
edit_note 30 augustus 2022

De NLPO heeft het opleidingsaanbod voor alle (vrijwillige) omroepmedewerkers verder uitgebreid. Of je nu jezelf wilt verbeteren in het schrijven van nieuwsberichten, presenteren voor radio of tv, als omroepbestuurder of als technicus: we hebben voor iedereen een passende cursus.

 

Versterking lokale journalistiek

De NLPO heeft dit jaar actief ingezet op een opleidingsaanbod voor lokale omroepen. Omroepmedewerkers pikken dit ruime aanbod op en beoordeelden het aanbod met gemiddeld een 8,3. In de tweede helft van dit jaar breiden we het opleidingsaanbod verder uit met nieuwe trainingen, waaronder ombudsjournalistiek, autocuelezen, sales en radiomaken. Bovendien bieden we op veler verzoek onder andere de trainingen rond lokale journalistiek, interviewen en monteren opnieuw aan. Voor de totstandkoming zijn we samenwerking aangegaan met onder andere de NVJ, Open State Foundation en de NPO Campus.

Michael Wesselink, beleidsadviseur professionalisering bij de NLPO: “Met ons uitgebreide aanbod ondersteunen we de lokale omroepen en hun medewerkers in het versterken van de lokale journalistiek. Veel van onze trainers zijn ook begonnen bij de lokale omroep. Het is mooi om te zien hoe zij hun kennis en ervaringen overdragen en daarmee bijdragen aan de verdere professionalisering van de sector.

Aanmelden

In de gids op nlpo.nl/opleidingsprogramma vind je het complete overzicht. Aanmelden is eenvoudig. Ga naar de opleidingskalender, selecteer jouw opleiding naar keuze en schrijf je direct in via nlpo.nl/opleidingsportaal. De plekken bij de diverse opleidingen worden zoveel mogelijk gespreid onder de aangesloten omroepen en hun medewerkers. De opleidingen zijn kosteloos, maar niet vrijblijvend. Zo willen we ervoor zorgen dat de beschikbare plekken niet verloren gaan.

Over NLPO Opleidingen

Naast de trainingen biedt de NLPO ook e-learnings, inspiratiesessies en tutorials aan. Twee keer per jaar vindt ook de NLPO Inspiratiedag plaats voor alle medewerkers van de lokale publieke omroep. Een dag vol workshops en presentaties, en een dag om collega’s van andere omroepen te ontmoeten en ervaringen te delen. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 5 november 2022.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant