Roos Moggré juryvoorzitter Lokale Media Awards 2024

feed Nieuws
edit_note 09 juli 2024

De Lokale Media Awards worden op zaterdag 5 oktober 2024 uitgereikt in Theater Gooiland in Hilversum. Een jaarlijks terugkerend evenement van en voor de lokale omroepsector, georganiseerd door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De jury wordt dit jaar aangevoerd door Roos Moggré, journalist en presentatrice van EenVandaag.

Tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards worden lokale omroepen en hun medewerkers beloond voor hun buitengewone inzet. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën Nieuws en achtergronden, Audio, Video, Presentatie, Aanstormend Talent en Maatschappelijke Impact.

Dit zijn de juryleden

De beoordeling van de inzendingen ligt dit jaar in handen van een zeer ervaren team. De jury wordt dit jaar wederom aangevoerd door Roos Moggré, journalist en presentatrice van EenVandaag.

  • Roos Moggré – Journalist, presentatrice en nieuwslezeres
  • Daniëlle Arets – Lector Designing Journalism aan de Fontys Hogeschool
  • Bart Jan Cune – Journalistiek Strateeg, producent, trainer en presentator
  • Wilma Haan – Adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws
  • Timo Kamst – Radio-dj, radiocoach, presentatietrainer, redacteur en producer
  • Ton Verlind – Strategisch media-adviseur, talentcoach en auteur

Lokale omroepen konden tot en met 8 juli jongstleden hun beste journalistieke producties inzenden voor de verschillende categorieën. De jury beoordeelt deze inzendingen, selecteert per categorie de genomineerden en kiest daaruit de uiteindelijke winnaar. De genomineerden worden op 5 september bekendgemaakt.

Professionele lokale omroep

De inzendingen voor de Lokale Media Awards laten zien dat de sector professionaliseert, vernieuwt en vooruitgaat. De LMA’s zijn hét moment waarop de sector kan tonen waar ze voor staat en wat de lokale omroepen voor de lokale journalistiek en gemeenschap betekenen. De controlerende functie van de lokale journalistiek wordt steeds relevanter nu er meer verantwoordelijkheden liggen bij het lokale bestuur. De lokale omroepen houden mensen geïnformeerd over wat dichtbij speelt, waardoor zij een weloverwogen mening kunnen vormen én kunnen participeren in de lokale samenleving. Kortom: het belang van een professionele lokale omroep in de huidige Nederlandse samenleving is onmiskenbaar!

Jury ‘Omroep van het Jaar’

Daarnaast buigt een aparte vakjury zich over de (genomineerde) omroepen voor de titel Omroep van het Jaar. De juryleden beoordelen de inzendingen en brengen een bezoek aan de genomineerde omroepen. Tijdens deze bezoeken gaan zij in gesprek met de teams en beoordelen zij de omroepen op basis van de gemaakte stappen rondom professionalisering, vernieuwing en talentontwikkeling.

De vakjury voor Omroep van het Jaar bestaat uit:

  • Milouska Meulens – Auteur en presentatrice
  • Fiona Arens – Directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest
  • John Olivieira – Lid van de Raad voor Cultuur
  • Evert Cuijpers – Directeur van Omroep Venlo, de winnende omroep van vorig jaar

Alles over de Lokale Media Awards vind je hier.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant