Samenstelling klankbordgroepen bekendgemaakt

feed Nieuws
edit_note 01 februari 2021

Van 14 december 2020 tot en met 14 januari 2021 konden medewerkers van de lokale publieke omroep zich aanmelden voor een van de klankbordgroepen van de NLPO. We zijn onder de indruk van het aantal aanmeldingen die we hebben ontvangen en de motivatie die er leeft bij de omroepen. Veel dank aan iedereen die heeft gereageerd.

Klankbordgroepen zijn er om mee te denken met de NLPO om het beleid voor de sector te versterken en te verbeteren door het delen van expertise en ervaring van de deelnemers. Het gaat om de noodzakelijke aansluiting met de praktijk, en het creëren van intern en extern draagvlak.

 

Samenstelling klankbordgroepen

Op dit moment zijn er vier klankbordgroepen. In iedere klankbordgroep is er plek voor acht deelnemers, die alle niveaus uit de sector vertegenwoordigen. De deelnemers worden benoemd voor een periode van twee jaar.

Na zorgvuldige selectie op basis van onder meer expertise van de deelnemers, motivatie, diversiteit en geografische spreiding, zijn we gekomen tot de volgende samenstelling:

Sectorontwikkeling Algemeen

expand_more

Michiel Bosgra (Studio040), Ed van Oerle (Lokale Omroep Schagen), Pieter Bon (Omroep Tilburg), Aart den Haan (WOS), Henk Jakobsen (TV Valkenburg), Michel la Faille (Studio Alphen), Henk Otter (RTV1) en Valerie Vallenduuk (Haarlem105).

Collectieve diensten

expand_more

Valentijn Siebrands (RTV Rheden Rozendaal), Gerrie Cramer (RTV Purmerend), Albert J. Hendriksen (AAVISIE-AAFM), Harro Meijer (OOG Groningen), Rob van der Meer (RTV Albrandswaard), Rien Janssens (Omroep Ede), Willem Stegeman (Publieke Omroep Amsterdam) en Jan Booij (RTV Meppel).

Professionalisering

expand_more

Harm Weistra (RTV NOF), Ard Zandbergen, (Omroep BO), AnneMarie Visser (RTW FM), Ronald Boutkan (Regio Noordkop / LOS Den Helder), Hedser Kok (LEO Middelsé), Johan Westra (ORTS), Annemiek Holkeboer (Stichting Meeromroep) en Peter Berendsen (REGIO8).

Lokaal Toereikend Media-Aanbod

expand_more

Femke IJsinga-van Boxsel (OPEN Rotterdam), Maarten van den Boom (Streekomroep ZuidWest), Hans van Hoof (Linq Media), Cor de Feyter (RTV Vechtdal), René Peters (Langstraat Media), Harrie van Horik (Siris Asten-Someren), Evert Cuijpers (Omroep Venlo) en Chris de Waard (Sleutelstad, Lokale Omroep Regio Leiden).

Een klankbordgroep vergadert ten minste twee keer per jaar. Alle lokale omroepen worden op de hoogte gehouden van de relevante ontwikkelingen en uitkomsten van de verschillende klankbordgroepen.

De NLPO kijkt alvast uit naar de samenwerking met de klankbordgroepen, naar levendige discussies, inspiratie, ideeën en een kritische blik.

 

Maak je geen deel uit van een klankbordgroep maar zou je je ideeën voor de lokale publieke omroep sector wel willen delen met de NLPO? We horen het graag! Dat kan door te mailen naar info@nlpo.nl of in een videocall met een van onze medewerkers. Neem hiervoor ook contact op via bovenstaand e-mailadres.

 

Meer informatie over de klankbordgroepen vind je op onze website.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant