Digitale informatiebijeenkomsten lokaal-regionale samenwerking

feed Nieuws
edit_note 17 november 2020

Er vinden steeds vaker samenwerkingen plaats tussen lokale en regionale omroepen. Zo is onlangs bekend geworden dat zeven regionale omroepen subsidie hebben ontvangen voor de samenwerking met lokale omroepen voor de versterking van de lokale journalistiek. Het gaat hierbij om de tijdelijke extra inzet van journalisten.

In veel gevallen wil men verslaggevers en/of redacteuren bij lokale omroepen plaatsen en zo mogelijk ook laten samenwerken met een lokale omroep. Of wil men andere vormen van samenwerking, zoals het uitwisselen van onderwerpen, in gang zetten.

 

Digitale bijeenkomsten

Over deze samenwerking organiseert de NLPO, de koepelorganisatie van de lokale publieke omroep, de komende maand (23 november – 21 december) digitale bijeenkomsten. Het doel is om van gedachten te wisselen over de samenwerking met de regionale omroep, de visie daarop en hoe deze vorm te geven.

 

Praktisch

Voor iedere provincie waar deze tijdelijke regeling gaat lopen wordt een digitale bijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomsten vinden plaats onder leiding van een onafhankelijk voorzitter. Ieder omroepbestuur in de betreffende provincie ontvangt een persoonlijke uitnodiging. Regionale omroepen worden ook betrokken in dit traject.

 

Meer informatie over lokaal-regionale samenwerking op de servicedesk-pagina.

De tijdelijke extra inzet van journalisten is mogelijk door de ‘subsidieregeling innovatie en samenwerking regionale omroepen’ en gaat van start op 1 januari 2021. Dit is een regeling waarvoor alleen de regionale omroepen een aanvraag kunnen doen.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant