Het nieuwe opleidingsaanbod staat online!

feed Nieuws
edit_note 04 december 2023

Met trots en plezier presenteren wij de NLPO-opleidingskalender voor komend voorjaar. Naast trainingen uit eerdere edities vind je in het aanbod ook een groot aantal nieuwe cursussen, onder meer op het gebied van politieke verslaggeving, leidinggeven en AI (artificial intelligence). Ook op het programma: twee speciale trainingsdagen voor bestuursleden van de lokale omroep én een opleidingsdag voor audio- en videomakers tot 21 jaar. Nieuw is dat bij elke training wordt aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. Zo kun je gelijk zien of de deze bij je past.

Het opleidingsprogramma hebben we samengesteld met verschillende partners, waaronder de NPO Campus, Hogeschool Utrecht en Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Elke training wordt gegeven door een trainer die affiniteit heeft met de lokale omroep. Medewerkers van ruim 125 verschillende lokale omroepen gingen je al voor en beoordeelden het aanbod met een 8.

Inschrijven voor de opleidingen is eenvoudig en kan direct via deze website. We adviseren je om van tevoren de spelregels door te nemen in het opleidingsportaal.

NLPO opleidingsprogramma

Voorjaar 2024

Over NLPO Opleidingen

Het ruime opleidings- en trainingsaanbod van de NLPO speelt een centrale rol in de verdere (journalistieke) professionalisering van de lokale publieke omroepsector en de versterking van de lokale journalistiek. De NLPO biedt ook e-learnings en tutorials aan. Twee keer per jaar vindt ook de NLPO Inspiratiedag plaats voor alle medewerkers van de lokale publieke omroep. Een dag vol workshops en presentaties, en een dag om collega’s van andere omroepen te ontmoeten en ervaringen te delen. De volgende editie is op zaterdag 23 maart 2024.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant