Maak kans op een Lokale Media Award met jouw beste productie(s)

feed Nieuws
edit_note 01 februari 2023

Termijn voor inzendingen geopend

De lokale omroepsector is volop in ontwikkeling, gaat vooruit en vernieuwt. Ieder jaar maken de Lokale Media Awards de professionalisering en de innovatie in de sector zichtbaar.

Een award is hiermee niet alleen een verdiende prijs voor de omroep zelf maar ook een prijs voor de gehele sector, met impactvolle lokale journalistiek die de lokale verbondenheid versterken, met ruimte voor de vele talenten om zich te ontwikkelen.

We laten de gemeenschappelijke ambitie zien. Een professionele lokale omroep die er is voor iedereen.

Vanaf nu kunnen inzendingen voor de Lokale Media Awards ingestuurd worden. De deadline voor alle inzendingen is 3 april 2023. Het inzenden van de producties kan via lma.nlpo.nl/inzenden.

 

Dus laat je zien, en doe mee!

 

Categorieën, criteria en inzenden

Er zijn dit jaar vijf categorieën: Audio, Video, Nieuws en Achtergronden, Innovatie en Presentatietalent. De jury beoordeelt de inzendingen in de verschillende categorieën door middel van criteria die zich richten op de thema’s die een belangrijke rol innemen in onze sector:

  • Professionalisering en/of vernieuwing
  • Lokale journalistiek en/of lokale democratie
  • Lokale verbondenheid en/of impact

Bij het inzenden maak je duidelijk aan welke criteria de inzending voldoet met daarbij een motivatie. Lees de wedstrijdbeschrijving en voorwaarden voor het inzenden goed door. Deze vind je hieronder bij ‘Documenten’.

Inzenden voor een Lokale Media Award loont sowieso, ook als de inzending niet beloond wordt met een nominatie of award. Elke inzending ontvangt een juryrapport en dat levert waardevolle inzichten op waarmee je verder kunt.

De genomineerden worden medio mei bekendgemaakt.

De inschrijvingen voor Omroep van het Jaar gaan op 3 april open. De award voor de Omroepvrijwilliger van het Jaar wordt dit jaar uitgereikt op de Dag van de Vrijwilliger op 7 december, een dag waarop de vrijwilliger centraal staat en ze de aandacht krijgen die ze verdienen. De inschrijvingen voor deze prijs openen later dit jaar.

 

Talentenweekend

Bij de lokale omroepen krijgen talenten de ruimte om meters te maken en te groeien. De lokale omroepen staan dan ook vaak aan de basis van toekomstig (journalistiek) talent.

Genomineerden in de categorie Presentatietalent worden ook dit jaar uitgenodigd op het door de NLPO georganiseerde talentenweekend op 3 en 4 juni (dus blok je agenda alvast!). Tijdens het weekend worden de genomineerden door professionals uit het vak getraind om zich zo verder te ontwikkelen, te leren en te groeien. Als genomineerd presentatietalent is deelname aan het talentenweekend verplicht. Op basis van dit weekend worden de genomineerden beoordeeld en wordt de uiteindelijke winnaar bepaald.

 

De uitreiking

Op vrijdag 9 juni 2023 worden de Lokale Media Awards in aanwezigheid van alle genomineerden uitgereikt in het vernieuwde Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum.

Vragen? Stuur een mail naar: lokalemediaawards@nlpo.nl

Documenten

Vergelijkbaar

Wellicht interessant