Minister Slob en Tweede Kamerlid Van der Molen op bezoek bij streekomroepen

feed Nieuws
edit_note 29 maart 2018

Eerder deze maand bracht minister Arie Slob voor Onderwijs en Media een werkbezoek aan streekomroep WOS Media, de Westlandse Omroep Stichting in ‘s-Gravenzande die uitzendt voor de gemeenten Midden Delfland, Westland en Maassluis. Op dezelfde dag bezocht Harry van der Molen, woordvoerder Mediabeleid voor het CDA in de Tweede Kamer, de streekomroep voor Noordoost Friesland, RTV NOF in De Westereen.

 

De twee werkbezoeken maken onderdeel uit van een campagne die de NLPO in 2017 is gestart en waarin aandacht wordt gevraagd voor het belang van een levensvatbare lokale omroepsector. In de twee werkbezoeken lag de nadruk op het vergroten van de kennis over de rol en bijdrage van de lokale omroepen aan samenleving, lokale democratie en journalistiek. Daarnaast is veel aandacht uitgegaan naar de streekvorming en het beargumenteren en uitdragen van de noodzaak om op landelijk niveau extra in de lokale omroepen te investeren.

 

Bij beide werkbezoeken was de NLPO vertegenwoordigd. Verder waren onder meer de omroepbestuurders, enkele wethouders en leden van het PBO aanwezig. Aan het werkbezoek van minister Slob namen bovendien ambtenaren van het ministerie van OCW, de VNG-ambassadeur voor de streekomroepen Bort Koelewijn, en enkele vertegenwoordigers van andere streekomroepen deel.

Een verslag van beide werkbezoeken is te vinden via respectievelijk Werkbezoek Minister Slob aan WOS Media en NLPO en CDA roepen kabinet op nu te investeren in lokale omroep.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant