Voorlopig geen einde aan persalarmeringen politie en brandweer

feed Nieuws
edit_note 30 maart 2023

Update 14/06/23

Permanente oplossing persalarmering mogelijk pas over jaar, NVJ verwacht tot die tijd werking huidige systeem

 


Update 31/03/23

Voorlopig geen einde persalarmeringen; zorgen met deze tussenstap nog niet weg

Journalisten blijven voorlopig nog meldingen ontvangen als de politie en brandweer uitrukken. Media krijgen per 1 april echter geen bericht meer als een ambulance wordt ingezet, omdat het medisch beroepsgeheim hierdoor in het geding zou komen. De NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren laten weten dat hun zorgen met deze tussenstop nog niet zijn weggenomen. Ze zeggen alsnog naar de rechter te stappen als er geen ‘werkbaar systeem’ wordt gevonden. Meer bij Villamedia.

 


Brandbrief mediacoalitie voor behoud ‘goed werkend’ systeem van persalarmeringen

Een brede coalitie van mediapartijen, waaronder vakvereniging NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren, heeft een brandbrief verstuurd aan minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius. De mediapartijen roepen op tot nader overleg om het goedwerkende systeem van automatische persalarmeringen in stand te houden. Dat systeem staat op het punt om volgende maand te verdwijnen. De brief met daarin veertien adviespunten is mede ondertekend door de NLPO.

 

Lees verder op Villamedia.

De brief is ondertekend door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Genootschap van Hoofdredacteuren, NDP Nieuwsmedia, het Persvrijheidsfonds, Talpa/Hart van Nederland, ANP, NOS, de regionale publieke omroep (RPO) en de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). 

 

Vergelijkbaar

Wellicht interessant