Wordt jouw omroep Omroep van het Jaar 2023?

feed Nieuws
edit_note 04 april 2023

Heb je als lokale omroep belangrijke of grote stappen gemaakt op het gebied van professionalisering, vernieuwing en talentontwikkeling? En wil je alle medewerkers hiervoor de erkenning geven die ze verdienen? Meld jouw omroep dan aan voor de prestigieuze titel Omroep van het Jaar en volg streekomroep ZuidWest op, de winnaar van vorig jaar.

 

De vakjury komt bij je langs

Ook dit jaar zal een aparte vakjury zich verdiepen in de (genomineerde) omroepen. Zij beoordelen de inzendingen en gaan op bezoek bij de genomineerde omroepen. Ze gaan in gesprek en letten bij de beoordeling op de stappen die zijn gezet rond professionalisering, vernieuwing en talentontwikkeling.

De vakjury bestaat uit: Milouska Meulens, presentatrice bij Omroep Zwart, Fiona Arens, voormalig directeur bij Creative Animal, John Olivieira, lid van de Raad voor Cultuur en Maarten van den Boom, directeur van streekomroep ZuidWest, de winnende omroep van vorig jaar.

 

Meld je omroep eenvoudig aan

Wil je in aanmerking komen voor de titel Omroep van het Jaar 2023? Vul dan snel deze vragenlijst in en beschrijf in een vlammend betoog waarom jouw omroep Omroep van het Jaar zou moeten worden.

Je hebt twee weken de tijd om de vragenlijst en motivatie in te sturen. Dat kan tot en met 17 april, de laatste dag om in te zenden. Stuur deze naar: lokalemediaawards@nlpo.nl

 

Bekendmaking genomineerden 

Op basis van de ingezonden formulieren selecteert de jury 4 omroepen die genomineerd worden. Op 24 april worden de genomineerde omroepen bekendgemaakt. Zij zijn een jaar lang het visitekaartje van de lokale omroepsector. De vakjury gaat tussen 10 en 30 mei langs bij de genomineerde omroepen.

Bekijk hier de nominatieclip voor de vier genomineerde omroepen van vorig jaar. Een impressie van het jurybezoek aan de omroepen en hoor wat hen is opgevallen.

 

Uitreiking Lokale Media Awards

Op vrijdag 9 juni 2023 wordt de Omroep van het Jaar bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards. Er worden daarnaast Lokale Media Awards uitgereikt in de categorieën Nieuws en achtergronden, Audio, Video, Innovatie en Presentatietalent.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant