25 mei

Presenteren van een lokaal radioprogramma

event Opleidingen
edit_note 30 november 2023
Presenteren van een lokaal radioprogramma

Presenteren van een lokaal radioprogramma

schedule 7 uur (10:00 - 17:00)
school Hilversum
group 5/16 plaatsen beschikbaar
Niveau: star star
25 mei
Een trainingsdag die bestaat uit maar liefst 2 workshops: creatief radio maken en het presenteren van een lokaal programma. Programma’s maken bij de lokale radio is ontzettend leuk om te doen. Je stelt een mooi programma samen, je zoekt hier en daar wat informatie om aan je luisteraars te vertellen en gaat vervolgens de studio in om het programma zelf te presenteren. Je luisteraars stemmen bewust af op je programma omdat het van de lokale omroep is. Het is belangrijk dat je programma dat ook uitstraalt, maar hoe doe je dat? Waar vind je dat lokale sausje? Dat leer je in de workshop van Mireille van der Werff. Joost Schulte gaat aan de slag met het vinden van goede, lokale onderwerpen. Het is voor veel makers een herkenbare situatie: je komt op de redactie en er ligt een leeg draaiboek op je te wachten. Er staat niks in de agenda, de planning is helemaal leeg en ook de redacteuren weten het even niet. Ondertussen tikt de klokt door. In deze interactieve workshop van één dagdeel leer je hoe je van ogenschijnlijk niets naar een flinke hoeveelheid ideeën gaat. De volgende keer dat je draaiboek leeg lijkt, zie je alleen nog maar kansen! Deze trainingsdag is bedoeld voor presentatoren en programmamakers die al wat vlieguren gemaakt hebben. Voor deelname stuur je een van je uitzendingen in.

Over de trainer

Mireille van der Werff is een ervaren radio-regisseur en doet regelmatig de regie van het NOS Radio 1 Journaal, Nieuws & Co en Spraakmakers. Joost Schulte begon zijn carrière bij OOG radio in Groningen en stoomt nu vanuit de NPO Campus radiomakers klaar om aan de slag te gaan op NPO Radio 1, Radio 2, 3FM of NPO Klassiek.

Overige informatie

Deze training heeft een opleidingsniveau van 2 sterren. Uitleg over de opleidingsniveaus vind je op https://www.nlpo.nl/opleidingsniveaus/ Deze training heeft een toelatingsopdracht. Zet in je motivatie een (WeTransfer)link naar je eigen radioprogramma (met lokale nieuwswaarde). Op basis van die opname wordt bepaald of je bent toegelaten. Zorg dat je een laptop of ander (mobiel) apparaat meeneemt naar deze training. Tijdens deze training wordt geen lunch verzorgd door de NLPO. Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

Startdata

Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

25 mei
25-05-2024 tot
25-05-2024
7 uur
(10:00 - 17:00)
Hilversum

Naarderweg 16
1217 GL Hilversum