Handboek: Aan de slag met het vrijwilligersbeleid

feed Nieuws
edit_note 29 november 2023

Hoe kun je vrijwilligers werven en behouden? Hoe zorg je ervoor dat vrijwilligers en (nieuwe) betaalde medewerkers samen je omroep verder brengen? Elke omroep heeft zijn unieke verzorgingsgebied met specifieke kenmerken en medewerkers, maar er bestaan ook veel gedeelde ervaringen. Het handboek vrijwilligersbeleid is nu beschikbaar om deze vragen te beantwoorden, mogelijkheden te verkennen en je te inspireren. Op deze pagina vind je het handboek en uitgebreide informatie over vrijwilligerswerk bij de lokale omroep.

De NLPO heeft zich de afgelopen maanden ingezet voor dit handboek. De inhoud is gebaseerd op adviezen van een werkgroep vrijwilligersbeleid, waar bestuursleden en medewerkers van lokale omroepen aan deelnamen. Daarnaast heeft de NLPO hard gewerkt aan een degelijk (conceptueel) vrijwilligersbeleid om de balans tussen betaalde en onbetaalde krachten te bewaren. In ons kenniscentrum kun je dit model, geïnspireerd op de opzet van Den Haag FM, terugvinden.

Het is van essentieel belang dat zowel betaalde als onbetaalde medewerkers zich gewaardeerd voelen en de ruimte krijgen om hun diverse ambities op de werkvloer waar te maken. Dit vereist duidelijke afspraken, goede begeleiding en effectieve communicatie. Vrijwilligers dragen bij aan de omroep en verdienen daarom ondersteuning. Het handboek vrijwilligersbeleid biedt praktische tips om hiermee aan de slag te gaan.

Handboek vrijwilligersbeleid

Vergelijkbaar

Wellicht interessant