14 jun.

Interviewen met durf

mic
Interviewen & Presenteren
location_on
Dordrecht
event Opleidingen
edit_note 30 november 2023
Interviewen met durf

Interviewen met durf

schedule 7 uur (10:00 - 17:00)
school Dordrecht
group 0/10 plaatsen beschikbaar
Niveau: star star
14 jun.
Ben jij (schrijvend) journalist en wil je beter leren interviewen? Dan is deze training iets voor jou. In de training leer je hoe je door een goede voorbereiding tijdens het gesprek de juiste vragen stelt en de regie houdt. Wat is jouw rol als interviewer? Daarnaast is er aandacht voor het goed houden van de sfeer, ook wanneer je kritische vragen stelt. In de ochtend worden de do's en don'ts van het interviewen besproken. ‘s Middags train je je interviewvaardigheden aan de hand van praktische opdrachten. Je krijgt een beter beeld van waar je sterke punten liggen en waar je nog op kunt oefenen. Na afloop van de training sta je steviger in je schoenen en krijg je als interviewer voortaan antwoord op alle door jou gestelde vragen (binnen de beschikbare tijd).

Over de trainer

Deze training wordt gegeven door Ghislaine Plag, de winnaar van de Marconi Oeuvre Award van dit jaar. De jury noemde in het juryrapport dat Ghislaine een voorloper is geweest in het verkleinen van de afstand tussen de presentator en de luisteraar. Haar liefde voor de radio en het interviewen ontstond op de School voor Journalistiek en via de lokale omroep Fantasy FM en de regionale Omroep Brabant kwam ze bij RTV Rijnmond terecht. In 2006 stapte ze over naar de NCRV, waar ze onlangs afscheid nam als presentator van het NPO Radio 1 programma Spraakmakers. Inmiddels is ze als freelancer aan de slag, onder meer voor NOS Sport.

Overige informatie

Deze training heeft een opleidingsniveau van 2 sterren. Uitleg over de opleidingsniveaus vind je op https://www.nlpo.nl/opleidingsniveaus/ Tijdens deze training wordt een lunch verzorgd door de NLPO. Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

Startdata

Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

14 jun.
14-06-2024 tot
14-06-2024
7 uur
(10:00 - 17:00)
Dordrecht


Dordrecht

0/10 beschikbare plaatsen

Vergelijkbaar

Passend bij Interviewen & Presenteren