22 jun.

Journalistiek in relatie tot lokale politiek

mic
Interviewen & Presenteren
location_on
Hilversum
event Opleidingen
edit_note 30 november 2023
Journalistiek in relatie tot lokale politiek

Journalistiek in relatie tot lokale politiek

schedule 7 uur (09:30 - 16:30)
school Hilversum
group 5/8 plaatsen beschikbaar
Niveau: star star
22 jun.
Praktische vaardigheden ontwikkelen die je in staat stellen om op een professionele wijze verslag te doen van de (lokale) politiek: dat is het doel van deze training. De journalistiek speelt tenslotte een belangrijke rol in het maatschappelijke leven en is een voorwaarde voor een goed functionerende democratie. In de training is er onder meer aandacht voor de 10 belangrijkste journalistieke uitgangspunten bij politieke verslaggeving en de noodzaak voor het opbouwen van goede relaties en netwerken binnen de fracties, gemeenteraad en het college van B&W. Ook worden er voorbeelden van lokale politieke verhalen besproken en ga je zelf aan de slag met het oefenen van interviews aan de hand van ingebrachte cases. Voorafgaand aan de training formuleer je jouw leerdoelen en stuur je twee voorbeelden in die worden besproken.

Over de trainer

Marcel Gelauff is een zeer ervaren journalist en leidinggevende in de journalistiek. Hij startte in 1980 op de redactie van de Leidse Courant en ging in 2003 aan de slag als adjunct-hoofdredacteur bij de NOS. Toen hij in 2022 afzwaaide, was hij elf jaar hoofdredacteur van NOS Nieuws.

Overige informatie

Deze training heeft een opleidingsniveau van 2 sterren. Uitleg over de opleidingsniveaus vind je op https://www.nlpo.nl/opleidingsniveaus/ Tijdens deze training wordt geen lunch verzorgd door de NLPO. Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

Startdata

Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

22 jun.
22-06-2024 tot
22-06-2024
7 uur
(09:30 - 16:30)
Hilversum


Hilversum

Vergelijkbaar

Passend bij Interviewen & Presenteren