25 mei

Nieuwsverslaggeving op televisie

mic
Interviewen & Presenteren
location_on
Hilversum
event Opleidingen
edit_note 30 november 2023
Nieuwsverslaggeving op televisie

Nieuwsverslaggeving op televisie

schedule 7 uur (10:00 - 17:00)
school Hilversum
group 0/8 plaatsen beschikbaar
Niveau: star star
25 mei
Als verslaggever wil je een reportage afleveren die uitblinkt in creativiteit, urgentie en storytelling. Het streven is om voor tv of online dat ene verhaal te maken dat de kijker verrast of emotioneert en nieuwe inzichten geeft. Voor NOS-verslaggever Martijn Bink is het maken van reportages met een goede opbouw, glasheldere quotes, mooie shots en een krachtige voice-over de dagelijkse uitdaging. In deze training deelt hij zijn ervaringen, techniek en werkwijze. De cursus is bedoeld voor (beginnende) televisie- en radioverslaggevers die multimediaal werken, maar is ook interessant voor redacteuren die reportages voorbereiden en binnenkort zelf op pad willen. Ook eindredacteuren steken er veel van op. De cursus biedt handvatten om redacteuren en verslaggevers beter aan te sturen om zo samen tot een betere uitzending te komen.

Over de trainer

Als verslaggever van het NOS Journaal deed Martijn Bink verslag van grote nieuwsgebeurtenissen. Neem de moord op Theo van Gogh en de crash van Turkish Airlines. Sinds 2016 volgt hij jaarlijks de koninklijke familie op Koningsdag. In 2006 won Bink de journalistieke prijs De Tegel.

Overige informatie

Deze training heeft een opleidingsniveau van 2 sterren. Uitleg over de opleidingsniveaus vind je op https://www.nlpo.nl/opleidingsniveaus/ Tijdens deze training wordt een lunch verzorgd door de NLPO. Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

Startdata

Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

25 mei
25-05-2024 tot
25-05-2024
7 uur
(10:00 - 17:00)
Hilversum


Hilversum

0/8 beschikbare plaatsen

Vergelijkbaar

Passend bij Interviewen & Presenteren