15 jun.

Podcast maken en lanceren (beginners)

mic
Interviewen & Presenteren
location_on
Amersfoort
event Opleidingen
edit_note 30 november 2023
Podcast maken en lanceren (beginners)

Podcast maken en lanceren (beginners)

schedule 3 uur (09:00 - 12:30)
school Amersfoort
group 6/10 plaatsen beschikbaar
Niveau: star
15 jun.
Uit een recent onderzoek blijkt dat het aantal Nederlanders dat naar podcasts luistert ongeveer 7 miljoen is, waarvan bijna de helft jonger is dan 35 jaar. Podcasts zijn daarom een belangrijke manier om het (jongere) publiek te bereiken, ook voor lokale omroepen. Je kiest een van de twee trainingen, waarin Sander je praktische tips en tricks geeft voor een succesvolle podcast. Hoe bouw je bijvoorbeeld een sterk format? Hoe zorg je voor luisteraars? En wat zijn de verschillen tussen lokale radio/tv en een podcast? Ook vertelt hij over de populariteit en toekomst van podcasts. Deze training is voor omroepmedewerkers die willen starten met podcasten. Of voor hen die zich nog afvragen waarom een podcast het juiste instrument is om een verhaal te vertellen. Sander gaat in op de basisbeginselen, bijvoorbeeld hoe je een format voor een podcast ontwikkelt, waar je op moet letten bij de presentatie en techniek, én hoe je deze publiceert. Na deze training kun je zelfstandig aan de slag met alle tips en tricks.

Over de trainer

Sander de Heer werkte jarenlang als radiomaker, deed voor en achter de schermen een hoop kennis op en helpt nu organisaties bij het opzetten van hun podcast. Ook geeft Sander workshops aan jonge talentvolle mediamakers die hun weg weten te vinden op social media, maar ook graag willen gaan podcasten.

Overige informatie

Deze training heeft een opleidingsniveau van 1 ster. Uitleg over de opleidingsniveaus vind je op https://www.nlpo.nl/opleidingsniveaus/ Tijdens deze training wordt geen lunch verzorgd door de NLPO. Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

Startdata

Bij het inschrijven voor kosteloze deelname zijn er een paar voorwaarden, deze vind je onder spelregels.

15 jun.
15-06-2024 tot
15-06-2024
3 uur
(09:00 - 12:30)
Amersfoort


Amersfoort

Vergelijkbaar

Passend bij Interviewen & Presenteren